Het werkerschap van de mens

De Bron gelijk worden

De eenheid van het leven gaat beleefd worden, de Universaliteit in de mens zal herkend worden. De mens zal niet meer zo vasthouden aan de verschillen, maar de Universaliteit naar buiten brengen. Weet u wat het betekent als u de Universaliteit integreert? Dit betekent dat u een avatar gelijk bent. Zo zullen er duizenden en straks miljoenen mensen functioneren als avatar met een volledig gerealiseerde Bron van Liefde in zichzelf. Elk mens staat dan volledig in de taak om elk deeltje van leven totaal tot de liefde te brengen door er te Zijn.

Er zal niet één avatar zijn, maar een half miljoen avatars, een miljard straks en uiteindelijk kristalliseert zich dat via het collectief met één grote klap in elk mens uit. Wanneer de voorhoede van de mensheid dit realiseert, krijgt de rest van de mensheid dit kado. Aan u de taak om aan het touw te trekken waar de hele mensheid aan hangt: iedereen die niet wil, die het moeilijk heeft, verdriet heeft en moedeloos is. Trek maar aan het touw, visualiseer de liefde en straal het maar uit. De werkers zijn geroepen dag in dag uit aan dat touw te trekken, totdat er genoeg avatars zijn die de universaliteit van Gods liefde in zichzelf totaal hebben gerealiseerd. Als de mens die aan het touw trekt zich niet laat ontmoedigen en niet gaat kijken wat er aan de achterkant van de staart gebeurt, waar de mensen elkaar nog afslachten, niets van liefde willen weten en willen roven en te plunderen en alles kapot maken, dan groeit elke dag zijn vermogen van liefde. Het groeit net zolang door totdat u de Bron gelijk bent en een avatar bent.

Eén procent van de mensheid is nodig

Eén procent van de mensheid is slechts nodig om tegen die tijd misschien wel twintig miljard mensen in één klap veilig thuis te brengen. Of u dan ter eerster ure of ter elfder ure komt: de oogst zal overvloedig en voor eenieder gelijk zijn. Oordeel nimmer! Zoals toen gezegd is: “Heden zult gij met mij in het paradijs zijn.” Heden is de kosmische dag die Aquarius heet.

Eén procent van de mensheid hoeft maar vanuit het hart te leven, boven zijn lijden uit te stijgen. Als één procent in dat Zijn komt, komt er een totale kentering op de wereld en komt er een totale aflossing van het wereldkarma. Wij kunnen steeds stukjes karma omzetten, stukjes lijden oplossen, maar als één procent van de wereld zo bezig is, wordt het totale wereldkarma ter plekke, à la minuut afgelost. Dat zult u nooit voor elkaar krijgen als u mens voor mens gaat bekeren en aansporen. Natuurlijk is dat ook nuttig, maar als u leert werken met de scheppingskracht en uit te stralen in de wereld, werkt u in de onderliggende morfogenetische velden, de collectieven, en worden de mensen van binnenuit aangeraakt. Als de mens ten onder gaat in zijn ellende, bereikt u deze mens nog wel van binnenuit en gaat ook hij van binnenuit werken.

Het perpetuum mobile van opgang en groei

Ook de Schepper werkt van binnenuit, want Hij heeft zich in ons vrijgegeven. Elke dag draait de Schepper ons bewustzijn een draadje op, geeft Hij steeds iets meer van ons eigen wezen in ons vrij. Dit wordt aangestuurd door het perpetuum mobile van opgang en groei. De mens is namelijk in de kracht van het perpetuum mobile geplaatst, dat in deze jaren helemaal is opgebouwd. De mens gaat dus vanaf nu mee met de opwaartse kracht van het leven. Elke dag groeit er van binnenuit vanzelf een draadje meer bewustzijn. En elke dag een draadje is een hemdsmouw in een jaar. Als u er zelf dan ook nog elke dag een draadje bijlegt, groeit het twee keer zo hard.

Uit: Sonia, Liefde (Cahier 11)

Bewerking: Frieda S. Bos