De Twaalf stralen der Waarheid en de Sofia

Regelmatig wordt de vraag gesteld wat het logo van Stichting Sofia voorstelt en wat de betekenis van de naam van de stichting is.

Het logo bevat twaalf stralen en een kern waarin de stralen samenkomen. De stralen zijn de twaalf Stralen der Waarheid van het leven en de kern symboliseert de Bron zelf. In twaalf scheppingsgangen werd de Geest gecreĆ«erd waarin wij leven. Daaruit ontstonden de twaalf Stralen der Waarheid, de twaalf stromen van werkzaamheid van de Geest waarin wij zijn en de Bron zelf. De twaalf scheppende krachten kan de kosmische mens opvangen in zijn bewustzijn en als hij zijn bewustzijn met de het bewustzijn van de Bron verbindt wordt hij in feite een instrument van de Bron (de dertiende scheppende kracht). Dit doet hij via zijn innerlijke goddelijke verbinding. Deze mystieke verbinding is in elk mens aanwezig. De mens hoeft slechts via zijn hogere zelf de Bron te ontmoeten. De stralen der Waarheid (de blauwe stralen in het logo), worden door de mens tot in de materie gebracht, via zijn ontwaken en zijn ervaring (de witte stralen die blauwe stralen tot in de einder laten reiken).

Ieder mens wordt geroepen. Bij ieder mens is het scherm tot de innerlijke Bron weggetrokken. De goddelijke mystiek, de Sofia mag nu gaan stromen. Als wij via ons hogere zelf naar binnen keren, komt de goddelijke wijsheid uit de Bron naar ons toe. Ieder mens die via zijn hogere zelf, via de Universele Christus in hem, op de Bron van Leven richt, ontmoet aan de grens van het dagbewustzijn een punt. Op dat punt wordt van binnenuit de goddelijke wijsheid, de Sofia, aan je vrijgegeven. In bijvoorbeeld woorden, gevoelens of beelden. Ook al zie je helemaal niets, toch komt er via je wezen een stroom van energie, scheppingskracht op gang.

Deze scheppingskracht is toegankelijk gemaakt voor ieder mens die naar de ankerplaats in zichzelf gaat en daar aanspraak maakt op de scheppingskracht. Dat is de genade die de Sofia, de Aquariusmystiek, de mens brengt. Zo kan deze verlevendigd en uitgestraald worden over de aarde. Doe dit via je hart en vanuit een belangeloosheid (uw wil geschiede) en dan kan de Bron deze kracht laten stromen naar daar waar het zijn werk kan doen. Zo kunnen we een werker voor het leven zijn.

Maar Sofia is ook het leven ervaren zoals het zich aandient. In al zijn mooiheid en in al zijn lelijkheid. De goddelijke wijsheid is slechts kennis totdat het aan jouw ervaringen, die jij in het leven opdoet, wordt gekoppeld. Dan wordt de goddelijke wijsheid ook wijsheid van de Schepping maar dan in een doorleefde vorm. Een bewuste vorm. De Bron van Leven wordt zich bewust. En dit is precies de bedoeling!

Door: Sophia (F.) Bos